6 Aralık 2007 Perşembe

Kitap - Lieberman - Herkese Her ist...

“Hayatta başarılı olmak istiyorsanız, genelde başka insanların desteğine ihtiyaç duyarsınız. İnsanlara istediklerinizi yaptırabilmenin bir numaralı kuralı sizi sevmelerini sağlamaktır”
Dr. David J. Lieberman - Herkese Her istediğinizi yaptırın – Sayfa 11

“Yalnızca daha çok görünerek, bir insanın içinde “büyürsünüz”. Araştırmalar, etkileşim seviyesi arttığı için fiziksel olarak daha yakın olduğumuz insanlarla daha yakın arkadaş olduğumuzu ya da buna eğilimli olduğumuzu gösteriyor.”
Dr. David J. Lieberman - Herkese Her istediğinizi yaptırın – Sayfa 19

“Daha çok sevilmek için, utanç verici bir şey yapın ve kendinize gülün. Görmezlikten gelmeye ya da olmamış gibi davranmaya çalışmayın. İnsanın kendisiyle dalga geçebilmesi, kendinizi bir başkasına sevdirmenin olağanüstü bir yoludur.”
Dr. David J. Lieberman - Herkese Her istediğinizi yaptırın – Sayfa 23

“Ancak o insanı ‘objektif’övgülerle donatmak, sizi güven dolu bir yere koyarken, onun da kendisini mükemmel hissetmesini sağlar. Ona, ne kadar mükemmel olduğunu söyleyin, sizin her şeyiniz olduğunu ve onsuz yaşayamayacağınızı değil!b ”
Dr. David J. Lieberman - Herkese Her istediğinizi yaptırın – Sayfa 47

“Kararlarımızın yüzde doksanı duyguyu esas alır. Mantığımızı ise davranışlarımızı haklı çıkarmak için kullanırız. İkna etmek için duygulara ulaşmak zorundasınız.”
Dr. David J. Lieberman - Herkese Her istediğinizi yaptırın – Sayfa 92

“Etkili liderlik, bir başkasının yerine düşünebilmek demektir. Eğer bir insanın arzularına, ihtiyaçlarına ve isteklerine karşılık verebilirseniz, onu her şekilde motive edebilirsiniz. Ama yapmadan önce, insanların, sizin önemsediğinizi bilene kadar, ne bildiğini önemsemediklerini aklınızda tutun. İnsanlar sizin kendinizden emin olup olmadığınızı hisseder ve siz buna gerçekten inanmadıkça liderlik edemezsiniz.”
Dr. David J. Lieberman - Herkese Her istediğinizi yaptırın – Sayfa 120

“Her şey bir yana, bir insanın sizi sevmesinin, sizin hakkınızdaki hislerine değil, kendisi hakkında hislerine bağlı olduğuunu unutmayın. Bütün gününüzü kendinizi ona sevdirmeye ve sizin hakkında iyi düşünmesine çalışarak geçirebilirsiniz, ama asıl fark yaratan, sizin etrafınızdayken ona kendisini nasıl hissettirdiğinizdir. İlişkinin dinamikleri ne olursa olsun, onu rahat ve mutlu hissettirerek, iyi, samimi ve uzun süreli bir arkadaşlığa doğru büyük yol kat edebilirsiniz.”
Dr. David J. Lieberman - Herkese Her istediğinizi yaptırın – Sayfa 180

Hiç yorum yok: