6 Aralık 2007 Perşembe

Kitap - Mthan Mngan - Üç Aynalı...

“Günün birinde yazdıklarımdan bir perde çekeceğim hayatıma. Herkes kağıt üzerinde yazılanları benim hayatım sanacak, bende hayatımı saklamış olacağim böylelikle. Saklanmanın en iyi yolu fazla görünmektir, biliyor musun ? Herkes seni gördüğünü sanır, sende rahat edersin. Kasada oturan kız gibi! Herkes kasadaki kızı görür, ama kimse tanımaz. ”
Murathan Mungan – Üç Aynalı Kırk Oda

“Birdenbire ortalıkta bir kadının belirmesiyle Alice huzursuzlanıyor. Böyle zamanlarda hiçbir kadın, hangi nedenlerle olursa olsun ortaya çıkan ikinci bir kadının varlığına tahammül edemez, Alice Star bile olsa bu.Hiçbir kadın bu ölçüde bir güven duygusana sahip değildir çünkü. Erkeklerin en büyük gücüdür bu.”
Murathan Mungan – Üç Aynalı Kırk Oda Sayfa 43

“İddialı olmak iyi bir şeydir ama tehlikedirde.Erkeklerin iddiaları pek uluorta pek göz önündedir. Bu yüzden çok çabuk kazanır pek çabuk kaybedeler, kadınların, herşeyleri gibi iddiaları da sinsidir.Hatta kimi zaman kendilerinden bile saklamayı becerirler.”
Murathan Mungan – Üç Aynalı Kırk Oda Sayfa 144

“Ölümlü bir varlık olan insanın, hayattan alacağı en büyük intikam, zamanı en iyi şekilde kullanmayı öğrenmektir. Çünkü, bu konuda hayat hep hile yapar.”
Murathan Mungan – Üç Aynalı Kırk Oda Sayfa 144

“Herkes bir başkası olmak ister aslında, dedi. Bunu sakın unutma! Bu yüzden kimse kendi kalamaz. Bütün romanlar hikayeler piyesler, filmler bunun içindir; insana bir başkası olma imkanı sunmak için.”
Murathan Mungan – Üç Aynalı Kırk Oda Sayfa 148

“Kadınların güçlü oldukları anlarda, ilk küçümsedikleri şeyin, diğer kadınlar olduğunu anlıyor. Muştik’in sinemada söylediği masaldaki sözü anımsıyor: Bütün kızlar günün birinde kraliçe olmak ister.”
Murathan Mungan – Üç Aynalı Kırk Oda Sayfa 156

“Yüzünde, kimselerin duymadığı uzak sesleri dinliyormuş gibi esrarengiz bir ifade vardı. Böyle durumlarda, Zaman kulaklarımı çınlatıyor, derdi.”
Murathan Mungan – Üç Aynalı Kırk Oda Sayfa 173

Hiç yorum yok: