6 Aralık 2007 Perşembe

Kitap - Paulo Coelho - Veronika...

“Kendini vurmak, yüksek bir yapıdan atlamak, kendini asmak, bu seçeneklerden hiçbri onun kadınsı doğasına uymuyordu. Kadınlar kendilerini öldürdüklerinde çok daha romantik yöntemler seçerler, bileklerini kesmek ya da aşırı dozda uyku ilacı almak gibi. Terk edilmiş prensesler ve Holywood yıldızları bunun sayısız örneklerini gözler önüne sermişlerdir.”
Paulo Coelho– Veronika Ölmek İstiyor Sayfa 13

“Yaşam boyu pek çok kez farketmişti Veronika, tanıdığı bir sürü insan başkalarının başına gelen korkunç olaylardan sanki gerçekten üzgünmüş ve yardım etmek istiyormuş gibi söz ederlerdi, ama işin gerçeği, başkalarının acılarından zevk aldıklarıydı; çünkü böylece kendilerinin mutlu ve şanslı olduklarına inanabiliyorlardır.”
Paulo Coelho– Veronika Ölmek İstiyor Sayfa 35

“Peki bugüne kadar enerjisini neye harcamıştı? Yaşamının olduğu gibi devam etmesini garanti almaya çalışmaya. Ana babası kendisini çocukluğunda olduğu gibi sevmeyi sürdürsünler diyepek çok isteğinden vazgeçmişti – oysa gerçek sevginin zamanla değişip geliştiğini, yeni ifade yolları keşfettiğini bilmiyor muydu?”
Paulo Coelho– Veronika Ölmek İstiyor Sayfa 49

“Oysa bazı şeyler var ki, srf insanların çoğunluğu öyle olmaları gerektiğine inandığı için yerleşir, normlaşır. İki örnek vereceğim size. Yazı makinesinin tuşlarının neden bildiğimiz sırada düzenlendiğini hiç merak ettiniz mi? ‘Hayır’. İlk sıradaki harflerin düzenine göre adlandrıyoruz klavyeleri:QWERTY. Kalvye neden aşfabetik soraya göre değilde , her dilde farklı farklı dizldiğinin gerekçesini erak edip araştırdım. İlk yazı makinesi 1873 yılında Chistopher Scholes tarafından, el yazısının güçlük ve yavaşlığını telafi eetmek üzere icat edilmiş. Ama ortaya bir sorun çıkmış hemen: makinede çok hızlı yazıldığında çubukları birbirine karışıyor, makinede çalışmıyormuş. Bunun üzerine Scholes QWERTY klavyesini icat etmiş. Yazı makinelerinin daha yavaş yazmalarını sağlayan bir klavye. Tekrarlamak gerekirse; yazı makinesi ve bilgisayar klavyeleri, kullanıcılar daha hızlı değil daha yavaş yazsınlar diye ayarlanmış. Anladınız mı? Şimdi bu klavye düzenini değiştirmeye kalksanız malınızı kimseye satamazsınız.”
Paulo Coelho– Veronika Ölmek İstiyor Sayfa 162-163

“Asıl sorun, kızın her dakika ölümü bekleyerek geçireceği günlerdi. Bunu da enine boyuna düşündü doktor, sonunda çok önemli olmadığına karar verdi. Yaşadığı her günü bir mucize olarak görecekti kız… ki, kırılgan yaşamlarımızın her anında başımıza gelebilecek beklenmedik olayları düşünecek olursak , her yeni gün bir mucizedir.”
Paulo Coelho– Veronika Ölmek İstiyor Sayfa 203

Hiç yorum yok: